Tour de Skive 2014

Af Søren og ”Kone 1”

Torben og Henning havde inviteret til Tour de Skive lørdag den 14. juni. Vejret var som de havde bestilt det 20 grader og solskin.

 

Dagen startede kl. 9 hos Henning og Else på Kærmindevej med det helt store veldækkede morgenbord med rundstykker, ost, pålæg, ”en lille en” osv. i Hennings dejlige store garage (som han har ryddet i dagens anledning).

 

39 knallerter med førere var mødt op og vi blev lovet en tur i udkants / eller vandkants Danmark langs Skive Fjord / Limfjorden.

 

Knap var turen startet inden vi var ved vandet og kørte langs vandet til Lyby strand. Ved Lyby strand var ”Spisestedet” netop åbnet og mange benyttede sig af at købe en is.

 

Efter dejlig hyggetid ved Lyby Strand fortsætter turen langs Limfjorden forbi Jeppe Åkjærs Jenle og godset Eskjær til Sundsøre (for dem der ikke lige ved det, er det her man kan sejle over Louns Bredning (Limfjorden) til Hvalpsund).

 

Enkelte kørere var blevet lidt forsinkede og man kunne se en anden knallert på servicevognen. Torben havde været så flink at stille med 2 reserve knallerter på servicevognen, og nu var Maxi Puchen ude at køre.

 

Næste stop var det dejlige Sundsørehus. Her kunne man spise sin medbragte mad eller købe mad. For dem der kunne tåle flere is var der igen fristelse her. Ejeren af stedet havde tidlige haft besøg af veteranbiler og motorcykler, men ikke før af veteranknallerter, så det synes han var hyggeligt – og fine køretøjer.

Køreturen går videre gennem det smukke Salling til Junget, hvor vi gør stop ved kirken. Her er servicevognen vært med drikkevarer og kaffe.

 

Retningen ændres nu sydpå / tilbage mod Skive, vi krydser Furvejen,og kører igennem Kirkeby og Roslev. Da vi kommer gennem Jebjerg er der flagalle gennem hele byen – det var meget at gøre ud af at vi kom, men festligt var det.

 

Sidste stop er ved Bomhuset i Lyby. Efter endnu en hyggelig snak og besigtigelse af hinandens køretøjer skal vi afsted igen. Men nu har formanden Torben problemer med sin Puch og man hører ham sige: ”Det er bare sur r..” Puchen bliver kørt i skammekrogen og turen fortsætter med Torben som anfører på hans 3. Puch.

 

Sidste del af dagens tur er ad den grusbelagte Sallingbane (nedlagt bane). Snart var vi tilbage i Resen, hvor der utrolig nok igen var dækket op i Hennings garage.

 

Denne gang blev der budt på pølser og brød, samt kaffe og hjemmebagt kage. Endvidere var der lodtrækning om sponserede præmier.

 

Stor tak til Henning, Torben og deres hjælpere for en dejlig dag. Godt tilrettelagt løb, som Torben styrede med venlig / hård hånd, således at alle var med hele vejen.

 

Super forplejning!

 

Læs artikel fra Skive Folkeblad.