Stepping Markedsløb 2014

Af Brith Langborg-Hansen

For 5. år i træk blev der, søndag den 25. maj 2014, afholdt veteranknallertløb i forbindelse med Stepping Kræmmermarked. Der deltog 21 veteraner af forskellige mærker og årgange.

 

I år har der været markering af 150-året for slaget ved Dybbøl over store dele af Danmark, og til Stepping Markedsløb blev dette også markeret. Stepping lå før genforeningen i 1920 syd for grænsen, som blev dannet efter slaget ved Dybbøl.

 

Ved Stepping Markedsløb markerede vi 150-året ved at køre en rute, der krydsede den gamle grænse 6 gange. Der blev holdt pause ved mindestenen på hovedvej 170, hvor Kong Christian den 10. red over ved genforeningen i 1920, ved Fjællebroen som også tidligere var overgang mellem Danmark og Tyskland. Fjællebroen er en gammel stenbjælkebro, og er en del af Hærvejen, og har tidligere været hovedfærdselsåre mellem Kolding og Haderslev. Sidste gang vi krydsede den gamle grænse var i Hejlsminde.

Ligeledes kørte vi forbi en gammel domænegård, som tyskerne byggede til deres unge landmænd, samt flere toldsteder både nord og syd for den gamle grænse. Turen var på ca. 56 km.

 

Efter selve turen blev knallerterne udstillet på markedspladsen til Stepping Kræmmermarked, og alle besøgende fik mulighed for at stemme på hvilken knallert de syntes, der var markedets “fineste” knallert. Vinderen blev John Hansen, Holsted, der fik flest stemmer for hans flotte Puch VZ 50 Flagskib årgang 1974.

 

Publikumspræmien blev vundet af Karl Andersen, Outrup.

 

Sponserede gaver fra Donslund Vine og Fontaine Design.